Solidariteit met Oekraïne

25-02-2022
{0} reacties

De leden van De Jonge Akademie zijn geschokt door de inval van Rusland in Oekraïne en veroordelen deze grove schending van het internationale recht.

We willen onze solidariteit betuigen aan de Oekraïense bevolking die met de onmiddellijke gevolgen en hevig geweld wordt geconfronteerd. We noemen daarbij onze collega-wetenschappers in het bijzonder. Deze oorlog moet zo snel mogelijk beëindigd worden. We denken ook aan onze vele Russische collega’s die deze oorlog veroordelen en hun onderzoek en onderwijs niet in vrijheid kunnen uitvoeren.

We spreken ons uit omdat we als De Jonge Akademie wetenschappers willen steunen die in conflict- en oorlogsgebieden leven en mogelijk moeten vluchten. We zien het als onze verantwoordelijkheid om, waar we kunnen, eraan bij te dragen dat wetenschappelijke vooruitgang en onderwijs niet belemmerd worden. Vrij onderzoek en academisch onderwijs zijn van groot belang voor een open, democratische samenleving, een samenleving die nu bedreigd wordt.

Afbeeldingen

Contact 

De Jonge Akademie
LinkedIn
X
020 551 0867

dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie verbetert het wetenschapssysteem. Bestaande uit vijftig gedreven jonge onderzoekers uit verschillende disciplines, adviseert De Jonge Akademie gevraagd en ongevraagd over uiteenlopende onderwerpen. 

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie-instellingen