Essaybundel: Doen, Durven of de Waarheid - democratie in digitale tijden

09-04-2020
{0} reacties

Vorige week verscheen de bundel: Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden. In dit essaybundel leggen jonge wetenschappers uit wat de huidige staat is van politieke misinformatie op internet en sociale media en hoe we waarheidsvinding kunnen waarborgen.

Voorblad essaybundel Doen, durven of de waarheid?Doen, durven of de waarheid is een vervolg op de eerder verschenen essaybundel  #Woest: De kracht van verontwaardiging, samengesteld door Sarah de Lange en Jasper Zuure.

De vervolgbundel is samengesteld door Jeroen de Ridder, hoogleraar filosofie en momenteel voorzitter van De Jonge Akademie, Rens Vliegenthart, hoogleraar Media en Samenleving alsmede wetenschappelijk directeur Amsterdam School of Communication Research en alumnus/oud-voorzitter van De Jonge Akademie en Jasper Zuure, sociaal psycholoog en senior adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur.

De inhoudsopgave en het voorwoord van Robbert Dijkgraaf kunt u hieronder downloaden. De volledige bundel is te koop in de betere boekwinkel of te bestellen via de website van Amsterdam University Press (AUP). Verkrijgbaar in paperback – 296 pagina’s – € 19,99 – ook verkrijgbaar als e-book.

Afbeeldingen

Contact 

De Jonge Akademie
LinkedIn
X
020 551 0867

dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie verbetert het wetenschapssysteem. Bestaande uit vijftig gedreven jonge onderzoekers uit verschillende disciplines, adviseert De Jonge Akademie gevraagd en ongevraagd over uiteenlopende onderwerpen. 

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie-instellingen