De Jonge Akademie lanceert stripboek ‘De scarabee en de geheimzinnige ziekte’

05-10-2020
{0} reacties

De Jonge Akademie presenteert tijdens de Kinderboekenweek een spannende strip over de zoektocht naar de herkomst van een mysterieus virus. Deze strip brengt kinderen in aanraking met de diversiteit van wetenschappelijk onderzoek en de mensen die dit onderzoek doen.

Na een museumbezoek, wordt Olivier ziek. Komt het door de geheimzinnige vondst die hij daar gedaan heeft, of is het toch een virus? Op weg naar de oplossing van het raadsel, ontmoeten zijn vrienden allerlei wetenschappers: van viroloog tot dataspecialist.

De scarabee en de geheimzinnige ziekte is een spannend stripboek en lesprogramma voor groep 7 en 8. Het lespakket draagt spelenderwijs bij aan vaardigheden als begrijpend lezen en onderzoekend leren.

Bestellen

Het pakket is nu gratis te bestellen en te downloaden via dejongeakademie.nl/scarabee.

Productie en samenstelling

Het stripboek is gemaakt als jaarproject van de lichting 2015 van De Jonge Akademie en getekend door striptekenaar Eva Hilhorst. Bij het stripboek heeft de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met De Jonge Akademie een lespakket ontwikkeld.

Meer informatie

Meer informatie over de strip, het lespakket en hoe deze te bestellen en te downloaden, is te vinden op dejongeakademie.nl/scarabee.

Afbeeldingen

Contact 

De Jonge Akademie
LinkedIn
X
020 551 0867

dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie verbetert het wetenschapssysteem. Bestaande uit vijftig gedreven jonge onderzoekers uit verschillende disciplines, adviseert De Jonge Akademie gevraagd en ongevraagd over uiteenlopende onderwerpen. 

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie-instellingen