Sanli Faez

Natuurkundige Sanli Faez onderzoekt de beweging van ionen en elektronen op nanoschaal aan het Debye Institute for Nanomaterials Research. Hij heeft een optische microscopiemethode ontwikkeld die de snelle beweging van kleine nanodeeltjes nauwkeurig kan meten.

In English

Door de beweging op nanoschaal van heel kleine deeltjes zoals virussen of eiwitten te volgen, wil hij met deze methode reacties meten op de uiterste limiet van een enkel molecuul. Zijn academische ambitie is om een methode of apparaat uit te vinden dat door meer dan een miljoen mensen gebruikt zal worden. Hij is een van de oprichters van de KlimaatHelpdesk; een website waar wetenschappers vragen van het publiek over de gevolgen van klimaatverandering beantwoorden.

Bij De Jonge Akademie wil hij bijdragen aan het ontwikkelen van een wetenschapsbeleid dat aansluit bij de behoeften van de circulaire samenleving.

Titels

Dr. ir. 

 

Voorletters

S.

 

Hoofdfunctie

Universitair docent 

 

Vakgebieden

Elektromagnetisme, optica, geluidsleer
Nanotechnologie
Meten, ontwikkeling van wetenschappelijke apparatuur

 

Leeropdracht

Nanofotonica

 

Verbonden aan

Universiteit Utrecht

 

Contact

 
 

 

Video

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings