De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Pagina-navigatie:

Kennis op Straat

Wetenschappers uit allerlei vakgebieden verzorgen korte publiekslezingen die niet alleen een inhoudelijk thema willen overbrengen, maar ook de onderzoekende houding die aan wetenschap eigen is: de verwondering tastbaar maken.

Kennis op Straat heeft als doel wetenschap op een enthousiasmerende wijze onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Daarom staan we in principe open voor aanvragen vanuit de hele maatschappij: van scholen tot bejaardenhuizen, en van buurthuizen tot science-cafés, iedereen kan een lezing aanvragen.

Themagebieden

  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

Wij willen vooral groepen bereiken die nieuwsgierig zijn en (nog) niet automatisch met wetenschap in aanraking komen. Dat kan een klas scholieren zijn, maar ook een leesclub met een bepaalde interesse, of een groep vrijwilligers in een buurthuis. Het aanbod is breed en biedt voor ieder wat wils! Voor groepen met een internationale samenstelling is het, in overleg, eventueel ook mogelijk een Engelstalige lezing te geven.

Ga voor meer informatie, het aanbod van lezingen en sprekers en voor het aanvragen van een lezing naar: www.kennisopstraat.nl

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Projecten
  3. Projecten

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken