Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken
De realisatie van zes korte animaties over Nederlandse Nobelprijswinnaars voor een geïnteresseerd algemeen publiek.
De cultuurverandering naar een nieuwe beoordeling van wetenschappers is ingezet. Hoe nu verder? De Jonge Akademie vroeg wetenschappers naar hun ervaringen en doet aan de hand van praktijkvoorbeelden vijf concrete aanbevelingen voor alle geledingen binnen de Nederlandse wetenschap.
Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappers.
Met het theater- en discussieprogramma Gewetenschap wil De Jonge Akademie wetenschappelijk onderzoekers stimuleren van gedachten te wisselen over de problemen, dilemma’s en verleidingen waar zij in de dagelijkse praktijk mee te maken kunnen krijgen.
Voor de coronacrisis vlogen wetenschappers de hele wereld over voor congressen, maar is dat eigenlijk wel nodig? De Jonge Akademie maakte de balans op.
In het najaar van 2017 lanceert De Jonge Akademie een online platform over mores op de wetenschappelijke werkvloer.
Wetenschappers uit allerlei vakgebieden verzorgen korte publiekslezingen die niet alleen een inhoudelijk thema willen overbrengen, maar ook de onderzoekende houding die aan wetenschap eigen is: de verwondering tastbaar maken.
Het Mingler Scholarship 2020 gaat naar beeldend kunstenaar Marlies Vermeulen en hoogleraar filosofie van de gezondheidszorg Klasien Horstman voor hun actuele project Bacteria & Borders. Experimental cartography between art, lab & (daily) life. Een inspirerend project in een tijd van grote onzekerheid voor kunstenaars.
Op 2 november 2017 is Stress-NL van start gegaan. Het Stress-NL-consortium heeft als doel om krachten tussen onderzoekers in heel Nederland te bundelen, van moleculaire, preklinische tot klinische stressonderzoekers die allemaal nodig zijn om onze kennis en op het gebied van stress te bevorderen.
De scarabee en de geheimzinnige ziekte is een spannend stripboek en lesprogramma voor groep 7 en 8. Het brengt kinderen in aanraking met diversiteit in de wetenschap en draagt spelenderwijs bij aan vaardigheden als begrijpend lezen en onderzoekend leren.
Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken