De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Projecten van De Jonge Akademieleden

Leden van De Jonge Akademie kunnen met een beurs van De Jonge Akademie projecten uitvoeren met de volgende doelstellingen:

  • actief in aanraking brengen van De Jonge Akademie-leden met vakgebieden buiten het eigen specialisme en met de mogelijkheden van interdisciplinair onderzoek
  • ontwikkelen of uitdragen van visies door De Jonge Akademie-leden op de toekomst van het eigen vakgebied en de samenwerking met andere gebieden, alsmede het te voeren wetenschapsbeleid
  • uitdragen van wetenschappelijke inzichten in de maatschappij
  • ontwikkeling van De Jonge Akademie-leden als wetenschapsbeoefenaren.

Uitgelichte projecten

Huiskamer van de wetenschap

In het najaar van 2018 lanceert De Jonge Akademie een online platform over mores op de wetenschappelijke werkvloer.

Kennis op Straat

Wetenschappers uit allerlei vakgebieden verzorgen korte publiekslezingen die niet alleen een inhoudelijk thema willen overbrengen, maar ook de onderzoekende houding die aan wetenschap eigen is: de verwondering tastbaar maken.

Expeditie Moendoes

Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappers.

Gewetenschap

Theater- en discussieprogramma over wetenschappelijke integriteit.

Beursprojecten
Met een projectbeurs kunnen leden van De Jonge Akademie diverse activiteiten ondernemen in het kader van de doelstellingen van De Jonge Akademie.
Stress-NL

Op 2 november 2017 is Stress-NL van start gegaan. Het Stress-NL-consortium heeft als doel om krachten tussen onderzoekers in heel Nederland te bundelen, van moleculaire, preklinische tot klinische stressonderzoekers die allemaal nodig zijn om onze kennis en op het gebied van stress te bevorderen. 

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Organisatie

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken