De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Uitreiking KNAW Onderwijsprijs

18 mei 2011

Op 9 juni reikt de KNAW voor de derde maal de KNAW Onderwijsprijs voor de beste vwo profielwerkstukken uit aan winnende leerlingen, docenten en scholen. Deze weken selecteert een jury van topwetenschappers, waaronder vier leden van De Jonge Akademie, uit de inzendingen de drie beste werkstukken per profiel.

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) ontving dit jaar 441 inzendingen van 168 scholen.

Datum: 9 juni, Locatie: Trippenhuis Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

Wat is de Onderwijsprijs?

De KNAW Onderwijsprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste vwo-profielwerkstukken van Nederland. De inzendtermijn voor 2011 is inmiddels gesloten. Er werden maar liefst 441 inzendingen opgestuurd door 163 scholen. Uit dit overweldigende aanbod moet een jury van topwetenschappers de twaalf beste werkstukken selecteren, drie per profiel. 

De prijzen gaan zoals elk jaar natuurlijk naar de leerlingen die deze profielwerkstukken maakten, maar ook naar de scholen waar ze werden geschreven en de docenten die ze hebben begeleid. De KNAW Onderwijsprijs is een geschenk van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen aan het Nederlandse onderwijs, aangeboden ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Akademie. Op 8 mei 2008 deed toenmalig KNAW-president Frits van Oostrom, in aanwezigheid van H.M. de Koningin, de prijs cadeau aan minister Plasterk. Het profielwerkstuk is een groot werkstuk dat alle leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo moeten maken. Onderdeel van het werkstuk is een zelfstandig onderzoek binnen het gekozen profiel.

In de jury hebben vanuit De Jonge Akademie van de KNAW vier leden plaatsgenomen: Bé Breij (Profiel Cultuur en Maatschappij), Ingrid Robeyns (Profiel Economie en Maatschappij). Joost Hoenderop (Profiel Natuur en Gezondheid), Wilfred van der Wiel (Profiel Natuur en Techniek).

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de KNAW Onderwijsprijs

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken