De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Maatregelen omtrent het coronavirus

De Jonge Akademie, als onderdeel van de KNAW, volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid in het algemeen, en de maatregelen die zijn toegespitst op de universiteiten en onderzoeksinstellingen in het bijzonder. Het Trippenhuis is sinds maandagmiddag 16 maart 2020 gesloten en voorlopig is er nog geen uitzicht op heropening. Wij houden u via deze website op de hoogte van de doorgang van (online) evenementen in het najaar.’ 

Alle medewerkers van het bureau werken zoveel mogelijk vanuit huis. De medewerkers zijn en blijven gewoon bereikbaar via telefoon en e-mail, dat geldt ook voor bestuur en directie.

Deze periode trekt een zware wissel op iedereen, vooral degenen die intensief betrokken zijn bij de strijd tegen dit virus. Wij wensen u veel sterkte en hopen u in de nabije toekomst weer in goede gezondheid te begroeten in het Trippenhuis.

Bijeenkomst over coronavirus

Op dinsdagavond  19 mei 2020 organiseerde de KNAW webinar Het nieuwe coronavirus, van actuele dreiging naar langdurige leefstijlverandering. Onder leiding van moderator Ron Fouchier, hoogleraar moleculaire virologie, Erasmus MC spraken vier wetenschappers over de bestrijding en verspreiding van het virus vanuit hun medisch-wetenschappelijke perspectief:

 • Aura Timen, hoogleraar Respons in crises, VU Amsterdam en RIVM, 
 • Marion Koopmans, hoogleraar virologie, Erasmus MC  
 • Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie LUMC 
 • Ab Osterhaus, hoogleraar virologie in Hannover, 

Meer informatie daarover en de videoopname vindt u hier: https://knaw.nl/nl/actueel/nieuws/goed-bezocht-webinar-over-bestrijding-en-verspreiding-coronavirus

Daarnaast organiseerde de KNAW op vrijdag 21 februari 2020  een bijeenkomst over het "nieuwe coronavirus". Tijdens deze bijeenkomst spraken de volgende onderzoekers: 

 • Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie en hoofd van de Sectie Research van de Afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum – Wat zijn coronavirussen?
 • Marion Koopmans, hoogleraar virologie, Erasmus Medisch Centrum Rotterdam – Van spillover naar wereldwijde dreiging: wetenschap in actie
 • Aura Timen, hoogleraar respons in crises, Vrije Universiteit Amsterdam en hoofd van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding RIVM – Loopt Nederland gevaar?
 • Ab Osterhaus, hoogleraar virologie, University of Veterinary Medicine Hannover – Opties voor behandeling en preventie 

Bekijk de videoregistraties van de presentaties.

Contact

dja@knaw.nl

Kruimelpad:
 1. Home
 2. Actueel
 3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken