De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Tien leden van De Jonge Akademie geïnstalleerd

24 maart 2014

Op 20 maart installeerde Hans Clevers, president van de KNAW, de tien nieuwe leden van De Jonge Akademie. Een voor een stelden zij zichzelf voor door middel van sprankelende en boeiende pitches.

Jelle Reumer, hoogleraar paleontologie en directeur Natuurhistorisch Museum Rotterdam, droeg een onderhoudende column voor over het thema van de bijeenkomst: grenzen verleggen - de grenzeloze wetenschap.

 

Traditiegetrouw kreeg de nieuwe lichting leden de opdracht een nieuwe activiteit voor De Jonge Akademie te bedenken. De kersverse lichting haakte actueel in op de volgende maand te installeren Akademie van Kunsten en nodigden kunstenaars uit om samen na te denken over een ludiek project over kunst en wetenschap.

Zeg je feest, dan zeg je muziek: de band Um à Zero, met zang van Yinske Silva, trakteerde het publiek met beeldschone traditionele Braziliaanse klanken.

   

Tien nieuwe leden betekent, jammer genoeg, ook afscheid nemen van tien leden die hun termijn van vijf jaar erop hebben zitten. Zij zullen gelukkig als alumni regelmatig betrokken worden bij activiteiten van De Jonge Akademie.  

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken