De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Suzanne Hulscher wordt Simon Stevin Meester

2 augustus 2016

Voor haar technisch-wetenschappelijk onderzoek en de manier waarop zij de verbinding zoekt met de maatschappij, ontvangt Suzanne Hulscher, hoogleraar Water Engineering and Management aan Universiteit Twente, het Simon Stevin Meesterschap 2016: de hoogste onderscheiding voor technisch onderzoek.

Suzanne Hulscher en haar onderzoeksteam ontrafelen hoe water zich gedraagt in onze rivieren en langs onze kust. Hulscher verwacht dat Nederland de komende jaren flinke stappen maakt in de kennis van rivieren en hoe we het water sneller kunnen afvoeren. Dat is ook hard nodig, omdat Nederland zich de afgelopen decennia regelmatig liet verrassen door (bijna-)overstromingen – en omdat we in de toekomst vaker hoge waterstanden mogen verwachten.

Hulscher onderzoekt ook de gevolgen van menselijk ingrijpen. Samen met haar onderzoeksteam bekijkt ze bijvoorbeeld hoe je een uiterwaard duurzaam inricht of hoe nevengeulen zich ontwikkelen nadat je ze aanlegt. Een andere vraag is hoe de zeebodem verandert door zandwinning op zee, en welke gevolgen dat heeft voor de bescherming van onze kust.

Technologiestichting STW benoemt jaarlijks een of meerdere prominente wetenschappers tot Simon Stevin Meester. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500.000 euro. Vanwege haar 35-jarig jubileum benoemt STW twee Meesters: prof.dr. Suzanne Hulscher en prof.dr.ir. Maarten Steinbuch (TU Eindhoven). De laureaten ontvangen hun prijs tijdens het jaarcongres van STW, dat plaatsvindt op 24 november 2016. 

 

Bron: University of Twente

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken