De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Special: De Jonge Akademie over de knie op wetenschapsblog sciencepalooza

25 april 2012

Sciencepalooza is een wetenschapsblog opgericht in 2008, met als doel popularisering van wetenschap: wat houdt wetenschap in, wat moeten we ermee en wie zijn die wetenschappers?

De auteurs, jonge wetenschappers, vertellen de buitenwereld over wetenschappelijke problemen, vondsten, curiositeiten, gevoelens of emoties. Zo min mogelijk conventies, zo veel mogelijk disciplines, zo min mogelijk dogma's, zo veel mogelijk nieuwe ideeën.
 
Die aanpak is succesvol gebleken; in 2009 werd sciencepalooza uitgeroepen tot beste Nederlandse wetenschappelijke weblog en de vaste auteurs schrijven wekelijks voor de Volkskrant en de Groene Amsterdammer. Op de wetenschapsblog kan zowel de wetenschapper als het publiek een mening vormen rond een wetenschappelijke vondst of probleem. Van natuurkunde tot biologie, van psychologie tot economie.

sciencepaloozalogo.jpg

De leden van De Jonge Akademie zijn voorbeeldfiguren in de Nederlandse wetenschap. Niet alleen door hun excellente onderzoek, maar ook door de grensoverschrijdende vragen die zij proberen te beantwoorden en de wetenschapscommunicatie-activiteiten, zoals De Jonge Akademie on Wheels. De sciencepalooza-auteurs wilden meer weten over de leden van De Jonge Akademie: wie zijn zij? Wat beweegt hen? Waar hebben zij hun successen aan te danken? Welke uitdagingen zien zij in de wetenschap en het wetenschapsbeleid?

Van bergjes hagelslag, naar kwantumverstrengeling, van psychiatrische patiënten naar nanoporiën -  vanaf nu zijn columns van en interviews met Jonge Akademie-leden wekelijks te lezen op www.sciencepalooza.nl.

Blijf op de hoogte van deze special via onze nieuwsbrief (aanmelden op de website), Twitter of Facebook. Leden van De Jonge Akademie die nog willen bijdragen aan deze special, kunnen contact opnemen met Eva Teuling (evateuling@sciencepalooza.nl).

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken