De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Overhandiging Expeditie Moendoes aan Staatssecretaris Sander Dekker

28 februari 2013

Peter-Paul Verbeek, voorzitter van De Jonge Akademie, overhandigde vandaag een exemplaar van het wetenschapsspel Expeditie Moendoes aan Staatssecretaris Dekker van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het spel is een project van De Jonge Akademie, ontworpen door De Praktijk.

Moendoes is een spel waarbij leerlingen als een team wetenschappers uit verschillende disciplines een onbekende planeet in kaart moeten brengen. Hoe zit het hier met de zwaartekracht, en met de seizoenen? Zijn de lokale dieren gevaarlijk? Hoe zit de taal van de bewoners in elkaar? En wat betekenen die gele driehoekjes? Al doende krijgen leerlingen meer inzicht in het wetenschappelijk denken en doen. 

Staatssecretaris Sander Dekker opende de doos van expeditie Moendoes, aangeboden door Peter-Paul Verbeek, met veel enthousiasme en bekeek de mooi vormgegeven bronnen van het spel.

Het grote succes van Moendoes in de onderbouw van het voortgezet onderwijs inspireerde tot het maken van een uitbreiding voor het primair onderwijs. Dit in de vorm van een leerkrachtenhandleiding en een aanvullende kaartenset.

De in totaal 1500 Moendoes-speldozen kunnen digitaal worden aangevraagd door scholen in het primair onderwijs en worden hiernaast via de Wetenschapsknooppunten van universiteiten aangeboden aan basisscholen in de regio. Met dit spel sluit De Jonge Akademie naadloos aan bij het breder gedragen streven naar meer wetenschapsbewustwording en ruimte voor onderzoekend leren in het onderwijs, te beginnen op de basisschool. Het oorspronkelijke spel en de uitbreiding zijn mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds en de KNAW.

Al heel veel scholen in het primair onderwijs spelen ondertussen het spel met heel veel plezier! Bestel het spel!

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken