De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Nationale Postdocprijs uitgereikt

26 november 2018

Op vrijdag 23 november werd de Nationale Postdocprijs uitgereikt aan Eddie Brummelman, voor zijn onderzoek naar hoe opvoedstijlen verschil maken voor het zelfbeeld dat kinderen ontwikkelen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Trippenhuis reikten voorzitters Louise Gunning (Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW)) en Belle Derks (De Jonge Akademie) de prijs uit.

Voorzitters Louise Gunning (KHMW) en Belle Derks ( De Jonge Akademie) reikten de prijs uit aan Eddie Brummelman. (Foto door Hilde de Wolf)

Brummelman vertelde in zijn ontvangstrede bevlogen over zijn onderzoek, waarin hij bestudeerde hoe ouders zelfwaardering bij hun kinderen stimuleren. In zijn onderzoek toonde Brummelman aan dat gezonde zelfwaardering bijdraagt aan een gelukkiger leven, maar dat kinderen die overdreven complimenten krijgen, vaker narcistisch worden.

Juryvoorzitter Christian Lange sprak namens de jury: 'Narcisme is een prangend maatschappelijk probleem dat voor veel wetenschappelijke disciplines van belang is. Brummelmans onderzoek geeft een tot nadenken stemmend commentaar op de normen en waarden die aan onze samenleving ten grondslag liggen.' Brummelman heeft volgens de jury een innovatief, excellent en relevant onderzoek afgerond, waarover hij bovendien actief communiceert in de maatschappij. 

Nationale Postdocprijs

De Nationale Postdocprijs werd vorig jaar in het leven geroepen door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en De Jonge Akademie, om excellent onderzoek van jonge wetenschappers te belonen. 

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken