De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Lotte Jensen ontvangt Radboud Science Award

18 september 2014

Op woensdag 24 september 2014 reikt de rector magnificus van Radboud Universiteit Nijmegen, prof. mr. S.C.J.J. Kortmann voor de vijfde keer de Radboud Science Awards uit. 

Radboudwetenschappers of groepen van wetenschappers met de beste wetenschappelijke doorbraken in het afgelopen jaar worden beloond met deze award. De winnaars van de Radboud Science Awards gaan in projectteams hun onderzoek vertalen naar activiteiten en projecten voor het basisonderwijs. Het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit (WKRU) organiseert de uitreiking van de Radboud Science Awards.

Lotte Jensen onderzoekt hoe het Nederlanderschap vorm kreeg in de vroegmoderne tijd. Een belangrijke vondst is dat het Nederlanderschap tijdens de Franse overheersing (1806-1813) opbloeide. Toen Napoleon heel Europa probeerde te veroveren, verheerlijkten Nederlandse schrijvers de unieke geschiedenis, taal en gewoonten van hun land. In haar scholierenproject laat Lotte Jensen de kinderen kritisch nadenken over ‘Nederlandse identiteit’.

 

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken