De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

KNAW Onderwijsprijs beloont de twaalf beste profielwerkstukken van Nederland

6 juni 2011

Agressieve lieveheersbeestjes, de duistere kant van Willem van Oranje, de wereld door de ogen van een slechtziende. Maar ook: waarom radicaliseren Tsjetsjeense weduwen? En had die nieuwe bal nou wel of geen invloed op de prestaties van het Nederlands elftal tijdens het WK?

Deze en andere verrassende profielwerkstukken van leerlingen uit 6 vwo - twaalf in totaal – ontvangen op 9 juni 2011 de KNAW Onderwijsprijs.

De KNAW Onderwijsprijs is bestemd voor de beste vwo profielwerkstukken van Nederland: creatieve werkstukken die gestoeld zijn op eigen onderzoek en oorspronkelijk denkwerk. Deelnemende leerlingen moeten de jury bovendien duidelijk kunnen maken waarom ook hun docent/begeleider de KNAW Onderwijsprijs verdient.

Dit jaar ontving de KNAW 441 inzendingen van 168 scholen. Uit dit overweldigende aanbod heeft een jury van zestien topwetenschappers de twaalf beste werkstukken geselecteerd, drie per profiel.  De jury was ook dit jaar weer onder de indruk van de kwaliteit, originaliteit en diepgang van de profielwerkstukken. Opvallend succesvol is dit jaar het Willem Lodewijk Gymnasium uit Groningen, met twee winnende werkstukken in verschillende profielen. Het Murmellius Gymnasium uit Alkmaar kan voor de tweede achtereenvolgende keer een winnaar feliciteren. De winnende leerlingen ontvangen een studiebeurs van 1500 euro, bestemd voor hun eerste collegejaar. Voor de begeleidende docenten is de prijs een gezamenlijk cultureel weekend in Europa en een beeldje van kunstenares Anneke Dammers. De scholen krijgen een plaquette en kunnen KNAW-leden uitnodigen.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 9 juni 2011 in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam.

Zie de website voor meer informatie.

 

 

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken