De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Interviews met nieuwe leden Karwan Fatah-Black en Lotte Krabbenborg

17 september 2020

Elke week stellen we twee nieuwe leden van De Jonge Akademie aan je voor. Deze week zijn dit Karwan Fatah-Black en Lotte Krabbenborg.

Op 23 maart 2020 stond de installatie van de nieuwe leden van De Jonge Akademie gepland. Door corona werd dit uitgesteld, dus besloot het bestuur om ze op een andere manier voor te stellen: met persoonlijke interviews. Deze zijn afgenomen tijdens de lockdown en geven een kijkje in het leven van wetenschappers in tijden van corona. Zo kun je elke week kennis maken met twee nieuwe leden.

Karwan Fatah-Black

Historicus Karwan Fatah-Black doet aan de Universiteit Leiden onderzoek naar het Nederlandse koloniale verleden, slavernij en Suriname. 

Karwan bemachtigde een promotieplaats in Leiden die onderdeel was van een NWO Open Competitie-programma over Nederlandse Atlantische handel, over knooppunten ofwel handelssteden. Hij richtte zich voornamelijk op Paramaribo. Karwan vertelt over het Nederlandse koloniale verleden en hoe dat een plek heeft in wat Nederland geworden is. De relatie tussen kolonie en moederland is boeiend, 'we weten veel van de handelskant, maar veel minder over de sociaal-culturele consequenties hiervan'.

Lees het volledige interview.

Lotte Krabbenborg

Lotte Krabbenborg bestudeert als socioloog en politiek filosoof  de verschillende manieren waarmee burgers invloed uitoefenen op de totstandkoming, uitvoering en maatschappelijke inbedding van wetenschap en technologie. Zij is verbonden aan de Radboud Universiteit.

We spreken wel over een anderhalvemetersamenleving, maar erg duidelijk is het nog niet. Er is sprake van een schema waarin de helft van de medewerkers de ene dag en de andere helft de andere dag naar de universiteit komt. Face-to-face-onderwijs en ook onderzoek vind ik heel belangrijk. Ik denk niet dat we alles online moeten willen doen. Onderwijs zal misschien gaan in kleine groepen in grote zalen.

Lees het volledige interview.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken