De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

ERC Advanced Grant voor alumnus De Jonge Akademie

6 april 2018

Bart Lambrecht krijgt een 'advanced grant' van de Europese onderzoeksorganisatie ERC. Deze subsidie is de hoogste onderzoekssubsidie van de ERC (€ 2,5 miljoen) en wordt jaarlijks toegekend aan uitzonderlijke en richtingbepalende senior onderzoekers voor het doen van nieuw onderzoek binnen hun vakgebied.

Bart Lambrecht is hoogleraar immunopathologie van de long aan de Universiteit Gent. Hij is werkzaam bij het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en krijgt de grant voor het onderzoeksproject: Role of protein crystallization in type 2 immunity and asthma.

Zie ook: Competitive ERC Advanced Grant awarded to Bart Lambrecht to study the role of protein crystallization in asthma

Statistieken ERC Advanced Grants

  • In totaal kregen 269 onderzoekers in Europa een ERC Advanced Grants voor een gezamenlijk bedrag van 650 miljoen euro.
  • De onderzoekers gaan de projecten uitvoeren aan universiteiten en onderzoekscentra in 20 landen binnen de European Research Area. In Groot-Brittannië worden de meeste projecten uitgevoerd (66 grants); Nederland staat op een 6e plaats met 16 projecten.
  • De onderzoekers die een grant krijgen, hebben 27 verschillende nationaliteiten. 13 Nederlanders ontvingen een ERC Advanced Grant. Nederlanders staan daarmee op een gedeelde 7e plaats.
  • Er werden 2167 onderzoeksvoorstellen ingediend, waarvan er 269 (12%) zijn geselecteerd voor financiering.
  • Vrouwelijke onderzoekers dienden ongeveer 17% van de voorstellen in en 17,5% (47) van de grants zijn toegekend aan vrouwen.
  • Niet alleen kunnen de onderzoekers met deze grant grensverleggend wetenschappelijk onderzoek doen, maar de ERC Advanced Grant leidt ook tot baancreatie voor ongeveer 2000 postdocs, promovendi en andere medewerkers.

Zie ERC Advanced Grants 2017 Outcome: Indicative statistics (Bron: ERC, 2018)

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken