De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Dolf Weijers verkozen tot docent van het jaar 2013 aan Wageningen University

16 januari 2013

Dolf Weijers is uitgeroepen tot 'Teacher of the Year 2013' aan Wageningen University. De prijs, een bronzen beeldje 'De leermeester', een oorkonde en een geldbonus, werd gisteravond uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Dolf Weijers, fotografie Henk ThomasDolf werd uit vijf genomineerden voor The Teacher of the Year Award 2013 gekozen door een jury van zeven studenten van verschillende studierichtingen. De verkiezing van de Teacher of the Year gebeurt via stemmen: studenten (2e jaars en ouder) kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat. De jury selecteert een lijst van zestien docenten met de meeste stemmen en interviewt hen afzonderlijk. Daarna nomineert de jury vijf kandidaten voor de prijs. De 'Teacher of the Year Award’ is voor de 17e keer uitgereikt.

Dolf ontvangt de prijs voor 'de grote waardering onder studenten voor zijn benaderbaarheid, zijn enthousiasme en vaardigheid om hen tijdens de colleges te inspireren', aldus de jury. Hij spant zich zeer in om de basisstof inzichtelijk te maken met bijvoorbeeld computeranimaties. Grote waardering krijgt hij voor de tussentijdse evaluatie van zijn colleges waarbij hij zijn studenten feedback vraagt. Die stellen hem in staat de studenten in zijn colleges tot de kern van de leerstof te brengen. Studenten loven Dolf bovendien voor zijn nevenactiviteiten, zoals het organiseren van het Science Café in Wageningen en het feit dat hij lid is van De Jonge Akademie! Veel van zijn vrije tijd gaat op aan het verbeteren van het wetenschappelijke klimaat in Wageningen. Hij straalt uit dat wetenschap opwindend is en een verrijking van het leven en dat aan iedereen wil uitdragen die dat zou moeten weten.

Bron: Wageningen UR

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken