De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

DJA-symposium over valorisatie

22 september 2009

De Jonge Akademie organiseerde met de Jonge Maatschappij van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij van Wetenschappen een symposium over valorisatie.

Op 21 november 2009 werd er 's ochtends onder de titel "Amsterdam-St-Petersburg-Hermitage, een wederzijdse fascinatie" een exclusieve workshop gegeven door Frans van der Avert, hoofd communicatie, educatie en marketing van de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. Hij verving Ernst Veen, directeur van de Hermitage Amsterdam. De Hermitage Amsterdam is een dependance van het wereldberoemde museum in St. Petersburg. Frans van der Avert deelde met de deelnemers de ervaringen van de unieke realisatie van dit succesvolle project.

Lezingen

Asghar Seyed Gohrab gaf een inspirerende inleiding. De kern van deze lezing is te lezen in de column Valorisatie en de nutsvraag. Er waren lezingen van onder andere Peter Wieringa (chief executive officier van Philips Reseach) en Bas Haring (hoogleraar publiek begrip van de wetenschap). Bas Haring sprak over de toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis voor een breed publiek.

Lagerhuisdebatten

Simon Verhulst en Olivier Hekster  gaven leiding aan Lagerhuisdebatten met prikkelende vragen als: is kennis vanuit de Geesteswetenschappen ook valoriseerbaar? Mogen onderzoekers ook wetenschappelijk onderzoek doen zonder bij voorbaat het nut ervan te weten? Het succesvolle Lagerhuisdebat over valorisatie is op 2 december 2009 ook gevoerd bij de bijeenkomst van Vrienden van de Wetenschap.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken