De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Roberta D'Alessandro in mediabelangstelling na kritische Facebookpost

22 februari 2016

Roberta D'Alessandro stond de afgelopen dagen midden in de belangstelling van de Italiaanse media. Aanleiding was een kritische post op haar Facebookpagina. 

Roberta D'Alessandro sleepte onlangs een Consolidator beurs van de European Reseach Council (ERC) in de wacht. Naar aanleiding hiervan plaatste zij op 13 februari een Facebookbericht, waarin zij zich richt tot Stefania Giannini, de Italiaanse minister van Onderwijs en Wetenschap. Volgens D'Alessandro pronkt de minister met andermans veren door te spreken over mooie Italiaanse resulaten. Een groot deel van de Italiaanse onderzoekers die de ERC-subsidie ontvingen, is aangesloten bij buitenlandse universiteiten, merkt D'Alessandro op. De ERC-subsidies zijn de verdienste van de onderzoekers en niet van de Italiaanse overheid. Ruim 36.000 Facebookgebruikers liketen het bericht. Het werd meer dan 15.000 keer gedeeld. Diverse Italiaanse media pikten het bericht op. De afgelopen week stond D'Alessandro televisieploegen en journalisten te woord.

In een interview in Leids Universitair Weekblad Mare van 18 februari (dat online te lezen is) gaat Roberta in op het bericht en de ophef. Verder ligt ze toe waar de ERC-beurs voor gebruikt zal worden.

Recent werd haar een De Jonge Akademie-projectbeurs toegekend voor haar project over het behoud van uitstervende Zuid-Italiaanse talen.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken