De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Chemiedialogen op middelbare scholen

10 november 2011

Dinsdagavond 8 november vond de eerste Chemiedialoog plaats op het Isendoorn College in Warnsveld. Het was de eerste in een reeks van drie evenementen waarbij leden van De Jonge Akademie en de KNAW een middelbare school bezoeken om aan leerlingen, ouders en docenten vanuit hun eigen vakgebied chemie rondom een maatschappelijk thema te belichten.

Appy Sluijs en Rutger van Santen hebben een inspirerende ontmoeting gehad op het Isendoorn College over chemische technologie en de maatschappij. Er werd enthousiast gereageerd door zowel leerlingen als ouders en er werden interessante vragen gesteld. Appy vertelde over zijn onderzoek naar klimaatveranderingen in het verleden om het klimaat van nu beter te begrijpen. Rutger van Santen, hoogleraar katalyse Technische Universiteit Eindhoven en lid van de KNAW, sprak over technologische ontwikkelingen en hun invloed op ons leven.

De volgende Chemiedialogen zijn op 15 november op het Christelijk Lyceum in Delft met Marie-José Goumans en Sef Heijnen en op 22 november op het Zaanlands Lyceum in Zaandam met Bert Weckhuijsen en Andries Meijerink. Marie-José en Sef Heijnen, hoogleraar biotechnologie Technische Universiteit Delft en lid van de KNAW, zullen zich richten op de cel als chemische fabriek. Klik hier voor meer informatie. Bert Weckhuijsen, onlangs ook lid geworden van de KNAW, en Andries Meijerink, hoogleraar vaste stof chemie Universiteit Utrecht en lid van de KNAW, zullen het thema chemie, energie en duurzaamheid behandelen. Een samenvatting van hun lezingen is hier te lezen.

De Chemiedialogen worden georganiseerd in het kader van het Jaar van de Chemie 2011 en zijn een initiatief van de KNAW, De Jonge Akademie en Stichting C3. Van de optredens op de scholen zal er een videoreportage verschijnen.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken