De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Bettina Speckmann ontvangt Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek

4 oktober 2011

De eerste Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek gaat naar Bettina Speckmann, onderzoeker aan de TU Eindhoven. Zij doet onder andere onderzoek naar de wiskunde achter geografische informatiesystemen en de informatica achter cartografie.

De Nederlandse prijs voor ICT-onderzoek is een initiatief van het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) en NWO Exacte
Wetenschappen, bijgestaan door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). De prijs bestaat uit 50.000 euro, vrij te besteden aan ICTonderzoek. Uit negen voordrachten koos de jury voor Bettina Speckmann en prees vooral de grote hoeveelheid resultaten en de combinatie van zowel diepgaand fundamenteel als toepassingsgericht onderzoek in haar werk.

De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek is bedoeld voor een jonge wetenschappelijk onderzoeker die vernieuwend onderzoek heeft verricht of verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT. De winnaar krijgt geld voor onderzoek en wordt betrokken bij een door NWO uit te brengen poster met een toegankelijke uitleg van het bekroonde werk en het belang ervan, ter verspreiding op scholen en andere kennisinstellingen.

Op 30 november zal Speckmann haar prijs bij een feestelijke uitreiking in ontvangst nemen.

Bron: NWO

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken