De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

9 oktober: Kennis op Zondag, topwetenschap in Den Haag met Iris Sommer

23 september 2011

Op zondag 9 oktober 2011 komen dertien topwetenschappers naar het Haagse Museon, waaronder Iris Sommer. Het publiek kan vragen stellen, discussiëren en persoonlijk met de onderzoekers in gesprek gaan.

Iris SommerTijdens Kennis op Zondag krijgt u een update van de laatste en mooiste resultaten uit vele vakgebieden. Kom naar het Museon van 13.00 uur tot 17.30 uur en ontmoet uw favoriete wetenschapper. Meer info en kaarten bestellen via www.kennisopzondag.nl.

In het Museon wacht een ware delegatie van vooraanstaande wetenschappers. Wat te denken van verouderingsexpert Jan Hoeijmakers, nano-prof Leo Kouwenhoven en tweelingdeskundige Dorret Boomsma? Zij zijn lid van de KNAW en ontvingen eerder de NWO-Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. Na de lezingen is er gelegenheid voor discussie en vragen. In de pauzes kunnen bezoekers bij de Meet & Greet in informele sfeer een praatje maken met de sprekers.

De sprekers

Psycholoog Dorret Boomsma: Genetisch gelijk en toch verschillend?
Informaticus Jaap van de Herik: Kunstmatige intelligentie als een service
Bioloog Jan Hoeijmakers: Lang leve onze genen. DNA-schade en veroudering
Taalkundige Esther Janse: Een goed verstaander kan luisteren en breien tegelijk
Natuurkundige Leo Kouwenhoven: Quantummechanica in het dagelijkse leven
Natuurkundige Albert Polman: Licht
Jurist Corien Prins: Over de hack bij DigiNotar, Privacy en de kwetsbare kanten van onze digitaliseringsambities
Ecoloog Wim van der Putten: De onderwereld controleert onze natuur
Socioloog Stijn Reijnders: Mediatoerisme maakt het mogelijk om op reis te gaan naar de eigen verbeelding
Hersenonderzoeker Iris Sommer: Stemmen horen, paranormaal begaafd of psychotisch?
Astronoom Daphne Stam: Hoe vinden we een tweede aarde?
Astronoom Rens Waters: Ontstaan van planeten
Kunsthistoricus Rob Zwijnenberg: Een zebravisje met twee hoofden - Op weg naar een nieuwe ethiek en esthetiek van de natuur

Praktische informatie

Kennis op Zondag vindt plaats in het Museon, Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag, op zondag 9 oktober van 13.00 tot 17.30 uur. Kaarten kosten 9,50 euro in de voorverkoop en 14,50 euro op de dag zelf. Museumjaarkaarthouders betalen zowel in de voorverkoop als op de dag zelf 5 euro. Met een kaart heeft u toegang tot het Museon (normaal 9,50 euro) en krijgt u koffie, thee en na afloop een drankje. Als u vooraf kaarten bestelt, bent u zeker van een plaats en ontvangt u bij binnenkomst gratis het boek 'Experiment NL - Wetenschap in Nederland'.

Kennis op Zondag is een initiatief van de Volkskrant, het Museon, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Het evenement is bedoeld voor iedereen met een brede interesse voor wetenschap. Het is onderdeel van Oktober Kennismaand. Meer informatie over het programma, de sprekers en het bestellen van kaarten staat op www.kennisopzondag.nl.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken