De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Grensoverschrijdend?

Datum 24 maart 2020 van 18:30 tot 21:00 uur
Locatie Van Swinderenhuys, Oude Boteringestraat 19, 9712 GC Groningen
Contact
Telefoonnummer 020 551 0782
Voeg toe iCal vCal

Deze bijeenkomst is voor deze datum afgelast.

Vervaagt de grens tussen talen als je een nieuwe taal aanleert? Dragen synthetische materialen bij aan een verbeterd ‘natuurlijk’ herstel van je lichaam? Hoe kunnen culturele barrières in militaire samenwerking over grenzen heen beslecht worden? En waar gaat de werkelijkheid over in fantasie in de beeldende kunst?

Tijdens dit symposium bekijken wetenschappers en kunstenaars vanuit hun eigen discipline hoe grenzen vervagen of worden doorbroken.

In deze achtste aflevering van de reeks InterScience van De Jonge Akademie staan lezingen geprogrammeerd van een toegepast taalkundige, een biochemicus, een sociaal psycholoog en een visueel kunstenaar.

Programma

  • Merel Keijzer, hoogleraar Engelse taalkunde en Engels als tweede taal, Rijksuniversiteit Groningen – Taal kent geen grenzen: de wisselwerking tussen een eerste en tweede taal
  • Marleen Kamperman, hoogleraar polymeerchemie, Rijksuniversiteit Groningen – Materialen zonder grenzen?
  • Susanne Täuber, universitair hoofddocent, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen – Grensoverschrijdend samenwerken in het leger
  • Mariëlle Gebben, visueel kunstenaar en fotograaf – De grens tussen werkelijkheid en fantasie

InterScience

De Jonge Akademie organiseert de serie publieksbijeenkomsten InterScience waarbij verschillende wetenschappers vanuit hun eigen vakgebied eenzelfde thema belichten. Vaak blijken er onverwachte raakvlakken te zijn die de onderlinge verbondenheid tussen verschillende disciplines benadrukken. Thema's die eerder in deze reeks aan de orde kwamen, zijn stress, tijd, water, conflict, oplossingen, energie, licht en perceptie.

Organisatie

Het symposium Grensoverschrijdend? wordt georganiseerd door De Jonge Akademie in samenwerking met de Young Academy Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Agenda

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken