Caroline Gevaert

Foto Caroline Gevaert

Betere data dragen bij aan betere besluitvorming in ontwikkelingsvraagstukken en hier zet Caroline Gevaert zich met haar onderzoek voor in. Aardobservatie en kunstmatige intelligentie geven ons meer inzicht in de verandering van het aardoppervlak.

In English

Zo kunnen algoritmes die de groei van sloppenwijken in kaart brengen, helpen om de situatie in die wijken te verbeteren. Gevaert richt zich in haar huidige onderzoek op het gebruik van drones en aardobservatie in ontwikkelingslanden – zowel de technische vraagstukken als de ethische vragen over de verantwoordelijk inzet van deze technologieën. Daarnaast werkt ze deeltijd als adviseur voor de Wereldbank. Bij De Jonge Akademie wil Gevaert zich inzetten voor samenwerking met onderzoekers in ontwikkelingslanden, inclusie, en alternatieve carrièrepaden voor jonge onderzoekers.

Persoonlijke website

Titels

Dr.

 

Voorletters

C.M.

 

Hoofdfunctie

Universitair docent

 

Vakgebieden

Geoinformatica
Kunstmatige Intelligentie
Milieuwetenschappen
Ontwikkelingstudies

 

Lid sinds

23-03-2022

 
 

Verbonden aan

Universiteit Twente - Faculteit Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie (ITC)

 
 

 

Video

Images

Contact 

De Jonge Akademie
LinkedIn
X
020 551 0867

dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie verbetert het wetenschapssysteem. Bestaande uit vijftig gedreven jonge onderzoekers uit verschillende disciplines, adviseert De Jonge Akademie gevraagd en ongevraagd over uiteenlopende onderwerpen. 

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings